Bedrukte markttasjes op rol… Sorry?... ooit van gehoord?

knoopzakjesEen gabber heeft me uitgedaagd om iets zinnigs te schrijven over plastic peretasjes. Nu moet u weten toen mij dit werd gevraagd had ik geen flauw benul waar dit over ging. Ja zeg nu zelf, een plastic zak is een plastic tasje. Je komt op de Haagse markt en je koopt appels of zo en ze stoppen het in zo’n wit plastic hemddraagtasje maar dan blijkt bij nadere bestudering van een website die dit soort plastic tasjes levert dat het werkelijk de vorm heeft van een shirt. Dus een hemdtasje is hoe het heet.

 

 

Bedrukte knoopzakjes


Toen ik zo zat te kijken blijkt dat dit soort hemddraagtasje ook verkrijgbaar is als bedrukte knoopzakjes en hemdtassen die transparant zijn en ik realiseerde me later dat die dingen ook nog op een rol zitten. Nu kwam ik laatst op de markt en had trek in peertjes en de goochemerd die me de peren verkocht had het ineens over een peretasje. Waarop ik opmerkte: je kan fruit toch eigenlijk niet in zo’n chemisch plastic hemdtasje stoppen? Ja ik wist nu hoe het heet. Dat is toch eigenlijk onfris? Waarna de goochemerd me wist te vertellen: Nee meneertje, deze peren hemdtassen zijn biologische hemddraagtassen. Ik moest er wel om lachen ‘biologisch plastic’. Het moet toch niet gekker worden. Maar tegenwoordig moet alles natuurlijk worden, dus wie weet kunnen ze ooit plastic markttasjes maken die biologisch chemisch zijn samengesteld en ook afbreekbaar zijn in de natuur.Science fiction auteurs hebben in het verleden met hun verhalen toekomstbeelden gegenereerd die jaren later ook zich dicht de realiteit benaderen. Dus waarom niet en was deze koopman een verborgen ziener die aan zijn water aanvoelt dat biologische hemddraagtassen werkelijkheid gaan worden. Het beste wat ik nu kan doen is het hergebruiken als ik de peren schil, want dat doe ik altijd. Ik hou niet van die schillen, je weet maar nooit wat er allemaal op zit. Is het geen onkruidverdelgingsmiddel, dan kan het aangetast zijn door de luchtverontreiniging.

Door over dit item te schrijven ben ik toch weer iets wijzer geworden over het bestaan van de hemddraagtassen, waar ik in het verleden werkelijk nog nooit een seconde over had nagedacht en het naar alle aannemelijkheid ook op zeer korte termijn weer ga hier bestellen vergeten.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Bedrukte markttasjes op rol… Sorry?... ooit van gehoord?”

Leave a Reply

Gravatar